Hiep hiep hoera, wat een feest!

Hiep hiep hoera, wat een feest!

Meer dan 400 Drukke Dames: Wie had dat gedacht tijdens de eerste bijeenkomst van de Drukke Dames op 28 september 2011?! Zeker niet oprichters Martine Paulusse, Twannie Bakermans, Monique Schep en Monique Fuchs, die op 20 mei allemaal in het zonnetje werden gezet tijdens ons verjaardagfeestje. Net als de Vriendinnen van de Drukke Dames.

Hoe fijn is het dat een aantal dames (en heren) ons netwerk financieel ondersteunt. Want hoewel het lidmaatschap kosteloos is, maken we natuurlijk wel wat kosten. Zoals het bloemetje voor gasten en vips en abonnementen op diverse digitale systemen om in contact te blijven met ons inmiddels flink gegroeide netwerk. Op de eerste bijeenkomst waren er 60 deelneemsters, nu staan we in contact met meer dan 400 Drukke Dames.

Wie al deze feitjes en divere andere weetjes kende, maakte kans op de hoofdprijs van de Drukke Dames Jubileum Pubquiz, een prachtige coffee cup to go. In een spannende shootout tussen Wie heeft Mazzel en De Musketiers won De Musketiers, het team met ons scheidend voorzitter. Wat was het een feestelijke avond met een heerlijke welkomstcocktail, lekkere hapjes verzorgd door Els Roosenbeek van Els Keuken en natuurlijk cadeautjes voor de aanwezigen.

Op naar de 25 jaar! 

Nieuwe voorzitter: Bianca

Met Martine en daarna Baukje als voorzitter, is het nu aan mij de eer om de volgende jaren van de stichting af te trappen.

Toen ik in 2020 secretaris werd van de Drukke Dames, was dat niet met de bedoeling om voorzitter te worden. Maar bij de Drukke Dames zijn voorzitter en secretaris twee handen op één buik. Zo groeide ik in de loop van de tijd bijna ongemerkt steeds meer naar die rol toe en werd het voor mij steeds natuurlijker Baukje op te volgen.

Natuurlijk ga ik Baukje missen, maar we zien haar nog terug als gast en ik heb er alle vertrouwen in dat onze nieuwe secretaris Marianne en ik samen met de rest van het bestuur de Drukke Dames op onze eigen manier voorzetten. Uiteaard zonder de beginselen van de Drukke Dames uit het oog te verliezen. Ik hoop er samen met jullie weer leuke netwerkjaren van te maken met weer volop live Dates en Deuren.

Tot snel, Bianca

Nieuwe secretaris: Marianne

Gefeliciteerd Drukke Dames, al tien jaar vormen we een leuke groep waar je op een laagdrempelige manier kunt netwerken. Ik was er vanaf het eerste uur bij, maar kom nu pas in het bestuur. Ik verheug me op mijn nieuwe rol als secretaris. Sommigen zullen me direct herkennen, voor anderen ben ik een nieuw gezicht. Dat komt omdat ik de laatste drie jaar in Zuid-Duitsland heb gewoond. Nu ben ik weer terug in Veldhoven. Mijn bedrijf Red Tag bestaat ruim tien jaar, net als de Drukke Dames. In die tijd is er veel veranderd, maar er is ook veel hetzelfde gebleven. Zo ligt mijn focus nog steeds op coaching, maar dan meer gericht op het behalen van je professionele doelen en het schrijven van je scriptie. Mijn rode jasje heb ik uitgedaan, maar mijn betrokkenheid en de behoefte om te verbinden en jou te motiveren is gebleven. Geïnteresseerd in mijn verhaal? Trek me dan aan mijn (nieuwe) jasje, ik vertel het je graag. Op mijn beurt ben ik dan weer benieuwd naar wat jij zoal onderneemt.

Podcast met Martine Paulusse

Beluister onze podcasts

Wat zijn we trots! Inmiddels zijn er al vijf podcasts gepubliceerd van de Vriendinnen van de Drukke Dames. Oprichtster Martine Paulusse was uiteraard de eerste, gevolgd door onze bestuursleden Baukje, Annemiek, Bianca en Daniëlla. Ze zijn allemaal te beluisteren via Spotify In de podcasts delen ze hun passie over hun werk aan de hand van de vragen van Jolanda Helversteijn. 

Wil jij ook een eigen podcast? 

Als vriendin van de Drukke Dames kun je nu tegen gereduceerd tarief je eigen podcast laten opnemen. Nog geen Vriendin van de Drukke Dames? Neem dan contact met het bestuur op. Voor 100 per jaar ben je al Vriendin.

Voordelen Vriendinnen DD

  • Je betaalt slechts €50 voor de podcast, in plaats van €499
  • Spotlight op je bedrijf op de Drukke Dames website en Spotify.
  • Goodwill: je steunt een leuke organisatie.

Geduld beloond

Op woensdag 11 mei was het dan eindelijk zover. Het lang uitgestelde event van de samenwerkende serviceclubs, ondernemers- en netwerkverenigingen van Veldhoven was een feit. Onder leiding van Anne-Marie Fokkens kregen we  in de Schalm een mooi programma voorgeschoteld.

Zo hoorden we hoe het is om straks als dochter van de oprichter van Simac of van Diessen Keukens het roer te mogen overnemen en hielden de nieuwe voorzitters van het VOC en HOG De Kempen een pitch

Geduld
Tot slot nog wat wijze woorden van Daan de Kort en Vivianne van Wieren-Kraayvanger over de relatie ondernemers en het gemeentebestuur. Heb geduld is het devies. Wie ook geduld moesten hebben waren de genomineerden voor de Veldhovens Ondernemerstrofee 2021 en Veelbelovend Ondernemer van het jaar 2022.

In de loop van de avond kwam het verlossend woord: De ondernemerstrofee ging naar de Groenen Groep en Geert van Loon en Marly de Crom van Lovano Kitchen & Bar werden uitgeroepen tot Veelbelovend Ondernemer van het jaar.

Wij feliciteren alle winnaars én Malelions en Hoera Kinderschoenen voor hun nominatie.