We zijn weer van start op onze nieuw locatie!

We zijn weer van start op onze nieuw locatie!

Hoera, de kop is er af, we zijn weer van start. De eerste Date bij Jan’s Polder van 2023 was weer een groot succes. Deze keer met Sheila Leenders van ASML. Na een wat technische intro over hoe ASML machines bouwt die computerchips maken met behulp van extreme ultra violet licht (EUV) en de alledaagse praktijk daarvan, vertelde Sheila haar inzichten over leiderschap.

Haar geheim: blijf dicht bij jezelf, vraag feedback (hoe onprettig dat soms is) en geef feedback – speak out. Hoe kunnen we als vrouw op de schouders van andere vrouwen onze dromen waar maken? Heel simpel, zie je carrière niet als een rechte lijn naar boven, maar zoek verbreding en maak ook horizontale stappen zodat je weet waar anderen het over hebben. Ben alert op Calimero-gedrag waarin je alleen denkt in problemen. Denk liever na over mogelijke oplossingen en wat je daar bij nodig hebt. Vraag juist advies en hulp bij vrouwen die jouw voorbeeld zijn. En als je de top hebt bereikt, ben je ervan bewust hoe belangrijk jij als voorbeeld bent en sta ervoor open om andere vrouwen omhoog te helpen.

Afscheid Marianne

Vol enthousiasme begon ik aan mijn rol als secretaris voor de Drukke Dames, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en het avontuur lonkt. Na drie jaar in Duitsland te hebben gewoond, is het ons duidelijk: we willen meer. En dus mogen mijn man en ik voor ASML naar de VS. Eerst een jaar in Santa Clara (vlakbij San Francisco) en dan, als alles goed gaat, door naar Portland, Oregon. Dat houdt in, dat ik een jaar na aanvang mijn taak weer neerleg. Per 1 maart draag ik die met alle vertrouwen over aan Melanie. Niet alleen mijn taak als secretaris komt tot een einde, ook neem ik per 1 maart na tien jaar afscheid van mijn bedrijf Red Tag om daarmee weer ruimte te maken voor nieuwe kansen en uitdagingen. Nieuwsgierig? Volg mij op Facebook en Insta dan zien we elkaar zeker weer.

Welkom Melanie

De meeste van jullie zullen mij als kleurrijke dame vast weleens gezien en gesproken hebben. Ik kom vanaf het begin met grote regelmaat bij de Drukke Dames en sluit met dezelfde regelmaat de deuren op de dates. 😉  Als interieurontwerper ontwerp ik jouw gevoel van thuis en waanzinnige werkplekken voor zelfstandige ondernemers. Met M Style interieur  geef ik 28 jaar interieuradviezen door het hele land. Daarnaast geef ik les via mijn online thuis academie  en via scholen. 

Vanaf januari ga ik de rol van secretaris hier vervullen en neem het stokje over van Marianne. Ik heb er veel zin in en verheug me erop om mijn enthousiasme, creativiteit en kleur toe te voegen aan dit mooie netwerk. Om me nog meer met het netwerk te verbinden en zeker ook aan jullie. Heb je een vraag, opmerking, ideeën of compliment, spreek me aan op de avonden van de dates of mail naar me via contact@drukkedamesnetwerk.nl. De Drukke Dames, dat zijn wij allemaal.
Ik zie en spreek je graag.

Save the Date: 8 maart

Zet woensdag 8 maart vast in je agenda want dan is het weer Internationale Vrouwendag. Zoals je van ons gewend bent, organiseren we dan onze eigen (tweejaarlijkse) Drukke Dames Vrouwendag. Deze keer in de Schalm van 11 tot 15 uur. De voorbereidingen zijn al begonnen. Wil je meehelpen met de organisatie of een workshop verzorgen op deze dag, stuur ons een email.

Je kunt je nu ook alvast aanmelden als deelnemer. Kosten voor de dag zijn €30.

Een goed gesprek!

Er is nog een plek vrij voor de Open Deur van Trees Sauer, meld jij je nog aan? Op 16 februari kun je bij Trees aanschuiven voor een goed gesprek. Tijdens de Open Deur bezoek je haar thuispraktijk in Veldhoven en maak je kennis met het socratisch gesprek. Dat houdt simpelweg in dat jullie praten over allerdaagse zaken, maar dan net even anders. Het gesprek loopt namelijk volgens een vaste structuur waar het denken en overdenken centraal staan. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten. Deze avond praat je over de vraag: “Wanneer noem ik iemand een vriendin?”

Nog een Save the Date: 25 mei

Donderdag 25 mei vindt weer het grote netwerkevent van Veldhoven Verbindt plaats. Hier wordt niet alleen de jaarlijkse ondernemers trofee uitgereikt, maar kun jij direct in contact kunt komen met leden van alle netwerkclub die Veldhoven rijk is. Zet dus ook deze datum alvast in je agenda! We zien je er graag.

2 nieuwe podcasts

We zijn verheugd dat we inmiddels maandelijks een nieuwe podcast met jullie kunnen delen. Dit keer een met Philomeen van der Rijt als energetisch therapeut en Monique Bullens die haar kinderkledingzaak Mazzel Kidzz heeft. Klik op Monique of Philomeen om direct te luisteren, of ga naar onze website voor alle podcasts. Wil je ook een podcast opnemen met onze eigen Jolanda? Als je Vriendin van de Drukke Dames bent, dan kan dat al voor €50. Stuur ons een email.

Philomeen van der Rijt
Monique Bullens

Open Deur 16 februari

Trees Sauers van thuispraktijk Filosofisch Gesprek voert graag een goed gesprek met jou.

Date 22 maart

Wie is Wie? Het geheim achter het succes van deze kledingwinkel. Eefje Maessen vertelt erover.